Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Blog van Superadmin

Home » Blogs » Blog van Superadmin

Oeganda: de parel van Afrika

In september nam Leona Dams deel aan onze 14-daagse groepsreis Oeganda Made in Belgium. Met een klein groepje medereizigers trok ze onder andere naar de Murchison Falls, spotte ze heel wat wilds tijdens jeepsafari's en leerde ze bij over de problematiek van stunting. “Het was een zeer geslaagde reis die ik nooit zal vergeten”, vertelt ze.

Video: Een reis om nooit te vergeten

In 2018 namen An en haar vriend Kenny deel aan onze groepsreis naar China. Voor Kenny was dit de eerste kennismaking met dit boeiende land, maar An reisde hier enkele jaren geleden al eens naartoe. Ook haar eerste reis werd door Ying Ying Travel georganiseerd en dit is waar Ans passie voor China ontstond. Ze kon Kenny overtuigen om mee te gaan en ook hij heeft er inmiddels zijn hart aan verloren. “Deze groepsreis is het beste dat we ooit hebben gedaan”, vertelt Kenny.

100 deelnemers voor eerste webinar

Reizen naar verre landen lijkt vandaag nog een ver-van-mijn-bed-show. Maar toch kriebelt het bij vele reislustigen, zoals blijkt uit de interesse voor het eerste webinar van reisorganisator Ying Ying Travel. In normale tijden houdt oprichter-zaakvoerder-reisbegeleider Mario Steurs fysieke infoavonden, waarop hij ronduit vertelt over zijn reisaanbod. Maar omdat dat niet kan door corona, maakte hij de overstap naar een online infosessie. Met succes! Op het eerste webinar waren 100 deelnemers ingeschreven.

het oudste geloof ter wereld

Zeg je Mongolië dan zeg je Chinggis Khaan en visa versa. Wist je dat de leider van het Grote Mongoolse Rijk een volger van het sjamanisme was? Chinggis Khaan (1162–1227) is de machtigste man die ooit geleefd heeft en heerste over het grootste keizerrijk ooit. Hij geloofde dus in het sjamanisme. Tot op de dag van vandaag vormt het sjamanisme een belangrijk onderdeel van de Mongoolse cultuur. De term sjamanisme is afgeleid van het Toengoezische šaman dat “hij die weet” betekent.

Een avond in Yangshuo door de ogen van Geert

 

Geert Baelus nam in mei 2016 deel aan onze 15-daagse rondreis "Historisch en pittoresk China". In Yangshuo beleefde Geert, na een mooie cruise over de beroemde Li-rivier; de show "Impression Liu Sanjie". Dit adembenemende spektakel met licht, muziek, zang en dans vindt plaats in het grootste openluchttheater ter wereld, op de Li-rivier en temidden het indrukwekkende karstgebergte. Zijn indruk lees je hier.

Betoverende locatie

Subtropisch Xishuangbanna

 

De drie pagoden van Dali, de oude stad Lijiang, het Tibetaans boeddhisme in Shangri-La. Het zijn stuk voor stuk namen die bij mensen met interesse voor China een belletje doen rinkelen. Men legt al snel de link naar de Zuid-Chinese provincie Yunnan die zo gekend is om zijn, altijd aangename, lentetemperaturen. Maar heb je ooit al gehoord van Xishuangbanna? Spijtig dat de naam bij velen nog niet als muziek in de oren klinkt, want dat verdient deze wondermooie regio in het zuiden van China.

Verrassing in het dorpje van papier

 

Joris reisde in februari 2015 met Ying Ying Travel mee naar China en koos voor onze 15-daagse rondreis Yunnan Eeuwige Lente. Vooral de belevenissen in het papierstadje Manzhao zijn hem in het bijzonder bijgebleven. Lees hier wat er ons kleine groepje allemaal overkwam tijdens die bijzonder mooie zonnige dag in het kleine dorpje van papier.