Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Begeleide groepsreizen naar Mongolië

Home » Begeleide groepsreizen » Mongolië

Mongolië is een ongerept wonder, een land waar zandduinen zingen, paarden rondzwerven en nomadische herders vreemden met open armen ontvangen. Het is de thuisbasis van 3 miljoen mensen die het uitgestrekte land van hun voorouders erfden. Mongolië heeft een unieke geschiedenis die teruggaat tot het Mongoolse rijk van Chinggis Khaan. Simpel gezegd, Mongolië is een land van onverwacht avontuur, paarden, nomaden en blauwe lucht.
 

Leven als nomaden

Tot 40 % van de Mongolen leeft als nomadische herders. Ze leven meestal tientallen kilometers verwijderd van nabijgelegen gemeenschappen en gaan een viertal keer per jaar op zoek naar beter grasland voor hun vee. Je brengt tijd met hen door en leert over het traditionele Mongoolse dagelijkse leven.
 

Overnachting in een Ger

Geen betere manier om Mongolië te ervaren dan met een overnachting in een traditionele Ger. De Mongoolse Ger wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt en is gemakkelijk te verplaatsen. Ideaal voor de nomadische manier van leven. Wist je trouwens dat Ger in het Mongools gewoon "thuis" betekent?

 

Onze reizen naar Mongolië

Ideale kennismakingreis met Mongolië, land van nomaden en sjamanen

8 juli 2024
15 dagen

Verlenging Hart van Mongolië van 15 tot 22 dagen

22 juli 2024
7 dagen