Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Blog van Mario Steurs

Home » Blogs » Blog van Mario Steurs

Met Ying Ying Travel naar Berlijn. Hoofdthema van de reis: de DDR. Ga je mee?

Eén keer per jaar organiseren wij bij Ying Ying Travel een Nederlandstalig begeleide rondreis met een "niet zo verre" bestemming, althans naar onze normen. Vorig jaar beleefden we een heerlijk chill weekend in de Belgische Ardennen bij Ard'en Vie. Dit keer reizen we naar Berlijn en brengen we een uitermate uniek programma waarbij je van onze gidse Doortje heel wat zal leren over de geschiedenis van Berlijn en de DDR. Ga je mee naar Berlijn?

Wanneer? van zondag 28 juli tot donderdag 1 augustus 2024

Afrika tijdens Corona

Kerstvakantie 2020 zou fantastisch worden. Samen met onze kinderen naar Afrika !

Maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Ineens werd de wereld gesloten.“Ok, we stellen het een jaar uit”. De vluchten en lodges werden omgeboekt naar Kerst 2021.

300 vakantiecheques van 100 EUR te winnen!!

 

Samen met de lancering van onze nieuwe website gaf Ying Ying Travel de aftrap van de Ying Ying/Win Win Vakantie-acties 2021. Tijdens het 1ste kwartaal van 2021 werden maar liefst 100 kortingsbonnen van elk 100 EUR verdeeld. Dat gebeurde via 10 bevriende handelspartners. Door de onvoorspelbaarheid van de Covid-19 pandemie en de situatie rond verre reizen, heeft Ying Ying Travel op 16/03/21 beslist deze actie verder uit te breiden in aantallen, duurtijd en landenkeuze!!

Beschilderde kampeerbusjes

 

OK, bij Ying Ying Travel houden we het bij een leuk en comfortabel hotel. Maar stel even dat het anders was, want je gaat ze zien onderweg: de fameuze beschilderde kampeerbusjes. Voor zover we weten, begon de hype in de VS maar Nieuw-Zeeland moet niet onderdoen. Creativiteit troef! Dus genieten maar van de bijgevoegde foto’s en je kunt ter plaatse ook vooral proberen om zelf een toffe verzameling aan te leggen van alle busjes die je tijdens je reis zult zien. Het kost geen moeite want ze zijn overal. Prima voor een originele collage achteraf!

’s Lands roem, ’s Lands glorie! De trein!

 

Tijdens elk van de Ying Ying Travel reizen ervaar je het: dat terecht geroemde en ongeëvenaarde treinsysteem. Dan gaat het niet enkel over de supersnelle Shinkansentrein. Ook de lokale treinen, tot de allerkleinste ‘One Man Train’, inderdaad met één wagon en één personeelslid: de bestuurder uiteraard. Ze bedienen alle uithoeken van het land en gaan soms door onmogelijk smalle kloven waar voor geen enkel ander vervoer nog plaats is. Ze vormen samen de zovele levenslijnen van dit soms onherbergzame land.

Eén van de mooiste plekjes van China

 

Het natuurreservaat van Libo of ook wel de Xiaoqikong Scenic Zone prijkt sinds 2007 op de prestigieuze lijst van Unesco Werelderfgoed. Xiaoqikong wordt in China geëerd als een groen juweel aan de gordel van de aarde. Het indrukwekkende record van de grootste bosdichtheid ter wereld en dit op dezelfde breedtegraad staat op naam van dit gebied. Het landschap is schilderachtig en de regio kent het hele jaar door een comfortabel klimaat.