Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Afrika tijdens Corona

Home » Reisblog » Afrika tijdens Corona
Afrika

Kerstvakantie 2020 zou fantastisch worden. Samen met onze kinderen naar Afrika !

Maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Ineens werd de wereld gesloten.“Ok, we stellen het een jaar uit”. De vluchten en lodges werden omgeboekt naar Kerst 2021.

In november 2021 ontdekte Afrika de nieuwe omikronvariant en Europa sloot ten onrecht haar deuren voor vluchten van Afrika. “Ooh nee, toch niet opnieuw”. Elke dag checkten we het reisadvies op de website van buitenlandse zaken en informeerden we bij onze plaatselijke contacten en vrienden. “Kunnen we vertrekken ... Ja of Nee ?”. 

Samen met de kids beslist : “Yes we go !” Ons bewust van de risico’s tijdens het reizen in coronatijd namen we een reisverzekering met Corona-dekking (info reisverzekeringen met Covid-dekking bij Ying Ying Travel). Na een negatieve PCR-test zijn we op kerstavond naar Kaapstad gevlogen. Onze reis kon eindelijk beginnen. Overal in Afrika werden we hartelijk onthaald.  Ze waren zo blij om eindelijk terug toeristen te ontvangen. Het coronabeleid in Zuid-Afrika is heel correct. Overal waar je komt wordt je temperatuur gemeten en worden je handen ontsmet. Mondmaskers zijn verplicht op openbare plaatsen.

In Afrika is het met Kerst zomer, dus we leefden buiten, in onze eigen familie-bubbel. Er waren weinig toeristen. Zelfs op Cape Point en de Tafelberg, de grote topics van Afrika, stonden wij bijna alleen met onze kids. Heerlijk ! Met een jeep door de wijnvelden en zalig genieten van een glaasje Vonkelwijn met zicht op de Simonsberg.

Zeehonden spotten tijdens een wandeling op het Robberg-schiereiland met prachtige rotsen en verlaten stranden.

Te voet de Tafelberg op via de Platteklip Gorge. Adembenemend uitzicht over Kaapstad, Robbeneiland en de Atlantische Oceaan.

Op deze manier hebben wij Afrika op een unieke manier beleefd. De steeds veranderende coronaregels i.v.m. quarantaine en PCR-testen maakten het reizen niet altijd eenvoudig en relax, maar we hadden deze reis voor geen goud willen missen !

Afrika is zo’n prachtig land en het verdient véél meer toeristen.

Christel, Marc en kids