Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch

 

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt trek je naar Yangdi. Dit dorpje ligt langs de Li rivier. Tijdens de rit naar Yangdi stop je bij een aantal uitkijkpunten. Vanaf deze viewpoints heb je een prachtig zicht op de karstbergen en de Li Rivier die tussen de bergen kronkelt. De bergflanken zijn volgeplant met Kumquatboompjes. De Kumquat is de vrucht van de streek. Het is een klein oranje vruchtje met zoete schil en zuur vruchtvlees. Bij één van de viewpoints verkoopt de lokale imker zijn potjes met honing. 

Rond het middaguur kom je aan in Yangdi. Hier ga je met een klein bootje van 4 personen op het water. Je ziet het mooiste gedeelte van de rivier met onder andere de Negen Paarden Heuvel. Zie jij ze alle negen? Net voorbij de "Nine Horse Fresco Hill" en niet zo ver van Xingping meer je aan. Aan de oever zie je vast en zeker aalscholvers. Je wordt opgewacht door één van de lokale families en per boerenkarretje gaat het tot bij hen thuis waar je heerlijk gaat lunchen. Een leuke en aparte ervaring! De gerechten en verschillende smaken zijn trouwens overheerlijk.

Je wordt terug tot aan de oever gebracht. Daar neem je een golfkarretje tot aan het dorpje Xingping. Ook deze rit is erg mooi dankzij de schoonheid van dit natuurgebied. Je wandelt door Xingping tot aan de autocar om de terugrit naar Yangshuo aan te vatten. Net voor het centrum van Yangshuo verneem je wat je allemaal met bamboe kan doen.

Aankomst in het hotel.

Vrije avond in Yangshuo.

's Avonds is er de mogelijkheid om de prachtige avondshow Impression Liu Sanjie mee te maken. Deze unieke show is optioneel en je beslist ter plaatse. Liu Sanjie is een absolute aanrader!

Ter info: Deze werkelijk adembenemende show beleef je in het grootste openluchttheater ter wereld. 600 acteurs brengen vanop het water en omgeven door de mooiste karstformaties het verhaal van de derde dochter van de Liu familie. Alles wordt live gezongen en het lichtspektakel is indrukwekkend. Klik hier en je krijgt alvast een kort voorproefje van de beroemde avondshow van Yangshuo. Impression Liu Sanjie werd geregisseerd door Zhang Yimou, bekend van vele beroemde Chinese films en de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing 2008. Een niet te missen spektakel!

Na de show is de avond nog niet voorbij. In de verkeersvrije hoofdstraat, wereldwijd gekend als West Street, kan je een gezellig terrasje doen of helemaal opgaan in het bruisende uitgaansleven. In sommige cafeetjes worden de mooiste Chinese liedjes live gebracht. Gezelligheid troef in Yangshuo waar altijd een aangename vakantiesfeer heerst.