Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarna wordt het hoog tijd om de kleine Dong-dorpjes in de omgeving te verkennen. Je arriveert bij de wind- en regenbrug van Chengyang. Deze prachtige brug is gemaakt van hout en steen, zonder spijkers. De dakranden zijn versierd met houtsnijwerk en mooie schilderingen. Dit soort bruggen dienden als schuilplaats bij guur weer. Je wandelt over de brug naar de kleine, rustige dorpjes aan de overkant van de Linxi rivier. Hier is het leven nog eenvoudig en puur. Je ziet ouderen in traditionele klederdracht en kinderen naar hartenlust spelen. Je ademt frisse berglucht in en geniet tegelijkertijd van de typische architectuur van de meer dan 1000 jaar oude cultuur van de Dong.

Deze regio staat bekend om zijn vele mooie drumtorens, grote waterwielen, indrukwekkende wind- en regenbruggen en vooral om zijn vele festivals. Je wandelt door de dorpjes, over de smalle paadjes die tussen de rijstvelden aangelegd zijn en langs de rivier. Je neemt een kijkje in één van de drumtorens die tegenwoordig meer fungeren als vergaderruimte of een plek waar mensen gewoon gezellig samen zijn. Met een beetje geluk beleef je een dans- en zangoptreden van de Dong.

Een tweede dorpje, niet zo ver van Chengyang, is Guandong. Hier zijn helemaal geen toeristen meer. Je maakt een relaxe wandeling door Guandong. Nadien keer je terug naar het hotel voor een vrije avond in het gezellige centrum van Sanjiang.

Overnachting in het Dong Xiang Guesthouse Hotel.