Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Vroege transfer naar de luchthaven van Shanghai Pudong voor de binnenlandse vlucht naar Guilin, hoofdstad van de Autonome Regio Guangxi. Je krijgt een ontbijtpakket voor onderweg. In Guilin word je verwelkomd door de nieuwe lokale gids. Je begint aan een prachtige excursie naar Longji of de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. Je rijdt van dorpje naar dorpje en langzamerhand verschijnen de bergen. Onderweg geniet je van een heerlijke lokale lunch. Het staat je vrij om een keer een kijkje te nemen in de typisch Chinese keuken. De smaken zijn werkelijk overheerlijk. Na de lunch en na het afscheid van de lokale familie reis je verder.

Je komt aan aan de voet van de berg. Daar laat je je hoofdbagage veilig achter in een speciaal depot. De kost van het depot is inclusief. De eindbestemming, het dorpje Ping'an, ligt helemaal op de top van de berg. Het eerste deel van de beklimming doe je met een lokale bus. Nadat je enkele Zhuang-bewoners en één van de Yao dorpjes gepasseerd bent, begint de eigenlijke beklimming en gaat het over kronkelwegen naar boven. Het laatste stuk doe je te voet op je eigen tempo.

Tip 1: Voorzie voor deze dag een afzonderlijke rugzak of reistas. Je verblijft één nacht op de top van de berg.

Tip 2: Heb je geen zin om je handbagage gedurende het laatste gedeelte zelf naar boven te dragen? Dan kan je dit overlaten aan één van de oersterke Chinese dames. Zij stoppen je handbagage in een grote rieten mand op hun rug en lopen vrolijk met jou mee naar boven.

Je geniet de hele tijd van de schitterende vergezichten over de rijstvelden. De Zhuang en Yao minderheden die er leven, maken de wandeling des te boeiender. Getooid in hun kleurrijke klederdracht proberen ze een handgemaakt souvenir te verkopen aan voorbijwandelende toeristen, leggen ze grote stukken bamboe gevuld met rijst op een vuur of zijn ze gewoon druk met elkaar in gesprek. Je bereikt het Guesthouse Hotel en hebt de tijd om jezelf even op te frissen en uit te rusten. Voor diegenen die willen, zijn er diverse wandelroutes met verschillende prachtige uitkijkpunten. Je wandelt naar de twee uitkijkpunten: 'Seven stars with the moon' en 'Nine dragons and five tigers'. Kom je de in het paars geklede Yao dames onderweg tegen? Vraag dan een keer of je hun haar los mag zien! In dit dorpje wonen enkele dames met het langste haar ter wereld. Sommigen hebben een weelderige haardos van wel meer dan twee meter. Ontdek hun geheime shampoo!

's Avonds geniet je in het hotel van een speciaal diner met onder andere het heerlijke lokale gerecht: bamboerijst.