Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt

 

De bergen van Nikko begrenzen de miljoenenstad Tokio aan de noordzijde. Aan de zuid-westzijde wordt de stad begrensd door een ander uitmuntend natuurgebied, eentje dat soms flink leeft! In Hakone borrelt de vulkaangrond af en toe letterlijk onder je voeten. Als het weer en de vulkanen het goed vinden, ga je via een kabelbaan naar de kokende massa kijken bij de zwavelbronnen van Owakudani. Ze ontstonden als gevolg van een vulkaanuitbarsting ongeveer 300 jaar geleden. Je bezoekt dan ook het kleine plaatselijke vulkaanmuseum.

Onze eigen Ying Ying Travel-bus brengt je verder tot in Fujikawaguchiko aan de voet van de Fujiberg. De hoogste en wellicht mooiste berg van Japan toornt bijna 3800 meter boven de nabije zee! De klimroutes zijn enkel in juli en augustus open en je hebt er minstens 2 volle dagen en veel doorzettingsvermogen voor nodig. Maar het gebied blijft in elk seizoen prachtig om te bezoeken. 

Japan’s heiligste bedevaartsoord spiegelt zich volop in het Kawaguchimeer. Die levert alles wat heilzaam is aan de voet van een vulkaan: heerlijk thermaal water en heerlijke streekgerechten.

Alles is ‘Fuji’ hier, zelfs de ontwerpen op de kimono’s. Je maakt kennis met een oude batiek-techniek met als thema, inderdaad, de Fujiberg.

Overnachting zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.