Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Ontbijt in het hotel. Je hebt een vrije voormiddag om te genieten van de omgeving, het prachtige uitzicht en het Zhuang-dorpje. Laat je verrassen door de mooie zonsopgang. De vaak laaghangende mist maakt het plaatje compleet. Om 11u00 begin je aan een gezapige afdaling. Je neemt een andere route dan de dag voordien. Onderweg geniet je van een lokale lunch op een idyllisch plekje. Eénmaal aan de parking toegekomen, gaat het met een lokale bus over kronkelige bergwegen verder naar beneden. Je haalt je bagage op en reist richting Sanjiang.

Sanjiang, wat 'drie rivieren' betekent, ligt op een tweetal uurtjes rijden ten westen van Longsheng. De rit is mooi. Je ziet het landelijke leven, het 'echte' China.

Ter info: Valt er onderweg iets interessants te beleven, dan stop je uiteraard. Misschien voorzie je even halte bij een fruitboer aan de kant van de weg of passeer je langs een groot opgezet huwelijksfeest waarbij het ganse dorp van de partij is... het kan allemaal! Je tracht zoveel mogelijk het Chinese landelijke leven van dichtbij te beleven.

Aankomst in Sanjiang, nog steeds in de Autonome Regio Guangxi maar niet zo ver van de grens van de Chinese Provincie Guizhou. Je bereikt het vijfsterren Dong Xiang Guesthouse. De benaming 'Guesthouse' doet dit lokale vijfsterrenhotel echt te kort. Dit is het beste hotel in Sanjiang, vlakbij de 's avonds mooi verlichte Fengyu Brug. Naast de indrukwekkende brug zie je de imposante drumtoren op het altijd levendige stadsplein. Je dineert in het hotel en proeft de typische smaken van de gerechtjes van de Dong bevolking. Je maakt een avondwandeling over de romantische Yueliang Jie tot aan het grote plein waar de lokale mensen zich amuseren met muziek en dans.

Het Dong Xiang Guesthouse heeft een leuke spa met buitenzwembad (seizoensgebonden). De kamers zijn zeer ruim, hebben een mooie badkamer, balkon en internet.

Overnachting in het Dong Xiang Guesthouse Hotel.