Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Dan reis je naar het noordwesten van Beijing voor een bezoek aan het Zomerpaleis. Hier konden de keizers even bekomen van hun leven achter de muren van de Verboden Stad. De Lange Gang met meer dan 800 prachtige taferelen, de Langlevenheuvel en de Marmeren Boot zijn topattracties. Het Zomerpaleis was het favoriete stekje van keizerin-regentes Cixi en de Marmeren Boot was haar idee.

Vervolgens heb je vrije tijd om te genieten van een kopje thee of koffie. Als afsluiter maak je nog een tochtje met de Drakenboot over het Kunmingmeer. Geniet van op het water van het zicht op de Langlevenheuvel aan de noordkant en de Zeventienbogenbrug aan de zuidkant. Je verlaat het domein van het Zomerpaleis en maakt een korte rit naar een lokaal Chinees restaurant voor de lunch.

Na de maaltijd ga je naar het immens grote domein van de Tempel van de Hemel. Hier kwamen keizers eeuwenlang smeken om de gunst van de goden. Naast het keizerlijke aspect van dit domein, bruist het hier van het leven. Mensen, vooral senioren, komen zich amuseren in het park dat eveneens gekend is om zijn vele eeuwenoude cypressen. Aan het einde van het bezoek zie je de vaak oudere turners aan het werk. Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan gymnastiek doen. In het domein van de Tempel van de Hemel zie je stijldans, Taiji of Beijing Opera. Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Vaak dansen groepen met of zonder rode waaiers. 

Helemaal afsluiten, doe je met een bezoek aan de gekende Hongqiao Market. Hier vind je allerlei typische 'Made in China' spullen. Denk aan kleding, electronica, souvenirs, zijde, handtassen, thee, speelgoed en pareltjes uiteraard.

's Avonds is er het afscheidsdiner in een beroemd restaurant bij Tiananmen of Wangfujing. Tijdens het afscheidsdiner proef je uiteraard van de heerlijke Peking Eend, het gerecht van de stad. Uiteraard worden tal van andere gerechtjes geserveerd. Je blikt samen met je medereizigers terug op een onvergetelijke rondreis China Classics.

Retour naar Qianmen Jianguo Hotel Beijing voor een laatste overnachting.