Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch

 

Je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Je dag start met een onvergetelijk bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede. Het Tiananmenplein vormt het politieke hart van China en is het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijeenkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong. Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. Je ziet er de prachtig versierde troon.

Na deze twee absolute toppers is het hoog tijd voor de lunch. Je rijdt naar de historische Hutongwijken van Beijing. Je geniet van een heerlijke maaltijd bij een lokale familie in één van de Hutongwoningen. Je slaat een babbeltje met de mensen over het leven in de Hutongs. Spreek je geen Chinees, geen probleem! Wij vertalen alles. Je mag overal een kijkje nemen, ook in de keuken waar de vrouw des huizes je maaltijd aan het voorbereiden is. De waarde van sommige Hutongs, vooral deze die op de "Dragon Line" gelegen zijn, is onschatbaar.

Na de lunch wandel je door de wijken en langs de Drum- en Beltoren. Vaak doen lokale mensen hier aan Taiji of spelen ze Mahjong. Typischer dan dit kan Beijing niet zijn! Bij de Yan Dai Xie Jie vind je hippe winkeltjes, gezellige dakterrasjes en uiteraard de 's avonds mooi verlichte meren Houhai en Qianhai die door een pittoresk bruggetje van elkaar gescheiden worden. Je hebt wat vrije tijd voor een terrasje en overal is er live muziek! Genieten maar!

Vervolgens keer je terug naar het hotel en geniet je van een vrije avond in Beijing. Wie dit wenst, brengt 's avonds nog een bezoek aan de beroemde winkelstraat Wangfujing. Onze Ying Ying autocar staat ter onze beschikking.

Tip: Heb je zin in een verkwikkende full-body massage op je kamer? Informeer bij je reisleider en wij regelen dit voor jou.

Overnachting in Beijing.