Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch

 

Uitgebreid ontbijfbuffet in het hotel. Vandaag staat een nieuwe topper op het programma: het Terracottaleger van Qin Shi Huangdi, de eerste keizer van China. Tijdens de busrit naar de site van het Terracottaleger maak je nader kennis met Xian, hoofdstad van de provincie Shaanxi. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis heeft gekend, is Xian deze met de rijkste geschiedenis. Hier ligt het hart van de Chinese beschaving. De legendarische Zijderoute kende hier één van de meest belangrijke start- en aankomstpunten. Je reisleider vertelt er alles over tijdens de rit naar het Mausoleum. Onderweg is er een korte stop om een keer te kijken hoe Terracotta soldaten eigenlijk gemaakt worden.

Vandaag neem je ruim de tijd voor je bezoek aan het Terracottaleger van keizer Qin. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. Vooraleer je de hal van pit 1 binnengaat, beleef je in een splinternieuwe 360° cinemazaal nog een keer het verhaal van de eerste keizer van China dat door je reisleider tijdens de busrit naar de site reeds uitgebreid gebracht werd. Een meerwaarde en bij Ying Ying Travel altijd inclusief! Ook de golfcar die je naar pit 1 brengt is bij Ying Ying Travel steeds inclusief. Na je bezoek aan het grootste mausoleum ter wereld met alle pits en musea, trek je richting Huaqing Hot Springs die mooi tegen een heuvelflank gelegen zijn. Hier geniet je van een weliswaar late, maar heerlijke lunch. In de latere namiddag keer je terug naar het hotel in Xian downtown.

Vrije avond of je maakt met je reisleider een avondwandeling naar het kwartier van de Hui of de moslims van Xian, vlakbij de prachtig verlichte Drum- en Beltoren. Je komt bij de Hui Min Jie en de bijhorende smalle souksteegjes in een totaal andere wereld terecht. Je bent op wandelafstand van de Zuidpoort maar je kunt ook kiezen voor een korte rit per metro. Zo kan je de 's avonds zeer mooi verlichte Zuidpoort nog een keer fotograferen. Wie zin heeft doet nog mee een terrasje bij The Belgian Bar die tegen de stadsmuur gelegen is. Er is altijd live muziek en de muzikanten zijn niet van de minste. Als je wil, kan je hier iets westers eten. Retour per taxi.

Overnachting in het centraal gelegen hotel in Xian.