Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch

 

Vroeg vertrek naar de luchthaven van Guilin voor de vroege binnenlandse vlucht naar Xian, de oude Chinese hoofdstad. Je reisleider voorziet een ontbijtpakketje. In Xian staat alles in het teken van de rijke Chinese geschiedenis. Aankomst en verwelkoming door het nieuwe team van Xian. Na een korte verpozing en tijd voor een kopje koffie op de luchthaven van Xian rijd je naar het stadscentrum waar je lunch in buffetvorm voorzien is. Proef zeker eens van de koude en warme noodles waar Xian zo om gekend is. Vervolgens bezoek je enkele leuke wijken in de stad.

Je krijgt eerst het bijzondere en mysterieuze verhaal van de Kleine Pagode van de Wilde Gans. Je reisleider neemt je ver mee terug in de tijd want de pagode stamt uit de Tang-Dynastie, de bloeiperiode van China. Binnen dit boeddhistisch domein verneem je alles over Chinese schilderkunst en kalligrafie. Je probeert zelf enkele Chinese karakters te schrijven in een korte les Chinees voor beginners.

Xian beschikt over een zeer unieke en volledig intact gebleven 12 meter hoge stadsmuur. Je maakt een wandeling over de stadsmuur of fietst op een tijdspanne van ongeveer anderhalf uur de volledige stadsmuur rond. Je krijgt een schitterend uitzicht over de binnenstad en geniet ten volle van de net geen 14 kilometer lange fietstocht. Tijdens de rit maak je vele foto's. Misschien zie je een plaatselijke groentenmarkt, uitgelaten kinderen tijdens hun speeltijd, mensen die Tai Ji beoefenen, een Tibetaans Boeddhistische Lamatempel, ... noem maar op. Vanaf 12 meter hoogte kan je alles perfect gadeslaan. Aansluitend wandel je door de kunst- en kalligrafiestraatjes van Xian. Wil je zelf een keer kalligrafie proberen? Nergens vind je beter materiaal dan op deze plek in Xian. Denk aan rijstpapier, Chinese inkt en kunstenaarspenselen van de allerbeste kwaliteit en waarvan sommigen gemaakt met het haar van een wezelstaart.

Ter info: Toegang tot de stadsmuur van Xian is altijd inbegrepen. Het huren van een fiets of golfcar is steeds optioneel en ter plaatse te beslissen. 

Retour naar het hotel en vrije avond in hartje Xian.

Ter info: Optioneel kan je de Tang Dynasty Dans- en Muziekshow bijwonen. Informeer ernaar bij je Ying Ying Travel reisleider.

Overnachting in een centraal gelegen hotel in Xian.