Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt

 

Uiteraard zal Ryōanji (de ‘droge tuin’) niet ontbreken. De “droge tuin” met zijn 15 stenen in een ritueel gevormde tuin van wit grint, wordt beschouwd als een plaats voor ultieme beleving van het Zenboeddhisme. Maar hij is druk bezocht en daarom voorziet deze reis later in de dag nog enkele andere even prachtige maar minder drukke bezinningstuinen.

Kinkakuji (het ‘Gouden Paviljoen’) is wereldberoemd omwille van zijn harmonie met de omgeving. De bijzonder gelauwerde schrijver Mishima schreef erover in een roman over een monnik die de tempel deed afbranden.

Arashiyama is een voorstadje van Kyōto, gebouwd aan de beide oevers van de Katsurarivier. Tegen de hellingen van de bergen ligt de Tenryūjitempel, vlak bij de beroemde en meestal fel bezochte bamboelaan. Maar je gids neemt je ook graag mee naar andere boeiende en veel rustigere plaatsen.

Nu tempelmoe? Kyōto, is eigenlijk onuitputtelijk. Elk seizoen biedt ook weer andere ervaringen. Deze stijlvolle stad is een knusse haard voor kunstenaars. Zoveel design op één plek is nauwelijks te bevatten. Dus wees gerust, er is een boel te beleven!

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.