Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Ontbijt in het hotel in Dalanzadgad. Vandaag heb je een langere rit voor de boeg en gaat je tocht tot de machtige rotsformatie Baga Gazriin Chuluu, gelegen in de provincie Dundgobi.

"Chuluu" betekent steen. Deze granieten rotsformatie doet zijn naam alle eer aan. Baga Gazriin Chuluu is ongeveer 15 kilometer lang en 10 kilometer breed. Ook in de omgeving is er veel te zien. Zo kun je er graven uit het tijdperk van de Hunnen (3de eeuw vóór Christus), rotsschilderingen en oude monumenten tegenkomen. Je geniet van fantastische uitzichten zoals bij de Rocky ravijn. Bij de Jargalant grot vind je een therapeutische bron die goed voor de ogen zou zijn.

Het hoogste punt is de Tahilgat. Deze berg is gelegen in het noordwestelijk deel van het massief en kent een hoogte van 1768 meter. Je ziet marmotten, wilde schapen en steenbokken. Het gebied is gekend omwille van de medische kruiden die er terug te vinden zijn. Surtiin Am is één van de vele mooie plaatsen in het massief. Dit is een smalle canyon met berken en iepen. 

Je verblijft opnieuw in een Tourist GER Camp bij Baga Gazriin Chuluu. Avondmaal, vrije avond en overnachting.

Afstand: 380 km over verharde en onverharde weg