Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Ontbijt in het Tourist GER Camp.

Vandaag rij je naar Eagle Valley of ook wel Yoliin Am, het meest zuidelijke punt van deze rondreis. Dit is een diepe kloof in het Gurvan Saikhan Gebergte dat een aantal mooie valleien telt, waaronder dus ook Yoliin Am. De kloof is vernoemd naar de Lammergier of bebaarde gier, "Yol" in het Mongools.

Het is aangenaam om in deze groene vallei te wandelen omdat de diepe kloof verkoeling brengt tijdens een hete zomer in de Gobiwoestijn. Je wandelt ongeveer vier kilometer. Het laatste gedeelte is rotsachtig en hier en daar spring je over een beekje. De kopjes van woestijnratjes die je tijdens de wandeling uit hun holen ziet verschijnen, zijn ontelbaar. Dit gebied bruist van het leven. Meer dan 200 verschillende soorten vogels zijn hier te spotten. Zelfs de zeer zeldzame sneeuwluipaard loopt hier ergens in de bergen of tussen de rotsen rond. Het is eveneens mogelijk om te paard door de kloof te rijden. Dit is optioneel en ter plaatse in samenspraak met onze lokale gids te regelen.

Eagle Valley is geërodeerd door de stroom van de Yol die in de winter bevriest en enkele meters dik ijs opbouwt. Dit ijs blijft meestal tot begin juli liggen. De Yoliin Am gletsjervallei is absoluut een uniek natuurfenomeen.

Je vergeet zeker het kleine museum bij het vertrekpunt van de wandeling niet. Er is een kleine collectie opgebouwd rond dinosaurussen, je ziet een opgezette bebaarde gier met uitgestrekte vleugels en andere opgezette dieren die in de vallei leven zoals de steenbok, de gazelle, de vos, het wilde bergschaap en vooral het fascinerende sneeuwluipaard.

Je reist door tot aan het volgende Tourist GER Camp bij Yoliin Am. Avondmaal, vrije avond en overnachting in je GER.

Afstand: 210 km verharde en onverharde weg