Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Als je voor deze 8-daagse reisverlenging opteert, bezoek je enkele zeer afgelegen streken in Zuid-Mongolië. Je moet flexibel ingesteld zijn en openstaan voor langere afstanden dan deze van de basisreis. Onvoorziene omstandigheden kunnen rijtijden beïnvloeden en maken deze soms minder goed voorspelbaar.

Ontbijt in het hotel in Ulaanbaatar. Je neemt afscheid van de mensen die de 15-daagse reis reserveerden. Aanvang van de uitbreidingstour naar Zuid-Mongolië of de Gobiwoestijn. 

Je eindbestemming van de 1ste dag van de uitbreiding is het Tourist GER Camp bij Tsagaan Suvarga, één van de meest pittoreske plaatsen in de Gobi. Tsagaan Suvarga staat voor Witte Stupa. Lokale mensen gaven dit gebied deze naam naar aanleiding van de impressionante en legendarische witte kalkstenen klif. Erosie door water, wind en de tijd hebben duidelijke tekens op de klif hebben achtergelaten. De verschillende gekleurde lagen zijn mooi te zien. Bekijk je vanop afstand en vanuit het oosten deze enorme helling, dan lijkt het wel de ruïne van een oude stad. In de omgeving van White Stupa zijn prachtige grotschilderingen uit de bronstijd terug te vinden.

De toestand van de weg naar de top van de klif is uiteraard hobbelig, maar je wordt beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over beide zijden van de heuvel. Vergelijk dit gebied met een “mini Grand Canyon” van miljoenen jaren oud. 

Vervolg van de tocht tot aan het Tourist GER Camp. Avondmaal, vrije avond en overnachting in je GER.

Afstand: 440 km verharde en onverharde weg