Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Check-out. Een ontbijtpakketje staat klaar want er is een vroege transfer naar het treinstation van Jiayuguan. Boarding voor de trein naar Lanzhou. De rit is erg mooi met soms besneeuwde bergtoppen in de verte.

Aankomst in de vroege namiddag. Per autocar gaat het onmiddellijk richting Xiahe dat gelegen is in de Autonome Tibetaanse prefectuur Gannan, nog steeds in de provincie Gansu. In of even buiten Lanzhou is er nog een korte halte voor een lichte lunch. Maar wat voor één, je proeft de lokale specialiteit Lanzhou Beef noodles. Heerlijk!

Tijdens de rit naar Xiahe zie je overal waar je kijkt moskeeën tot een witte stupa het Tibetaans plateau aankondigt en dus de overgang van het moslimgeloof naar het Tibetaans boeddhisme. Kleurrijke Tibetaanse vlaggetjes kleuren nu het landschap en de dorpjes die je passeert.

Aankomst in "Klein Tibet" op net geen 3000 meter hoogte.

Opgelet: De weersomstandigheden op het Tibetaans plateau zijn onvoorspelbaar. Op één dag is het mogelijk om de vier seizoenen van het jaar mee te maken. Zorg daarom zeker voor warme kleding. 

Check-in in het centraal gelegen hotel. Avondmaal in het hotel en aansluitend verkennende wandeling in de hoofdstraten van Xiahe. Avondje uit voor wie niet al te moe is. 

Overnachting in Xiahe.