Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Ontbijt en check-out. Per autocar vervolg van onze reis richting Jiayuguan.

Je volgt een bijna 3-uur durend traject dat in lang vervlogen tijden een sleutelgedeelte van de oude Zijderoute vormde. Geen wonder dat door toedoen van dit 'gouden deel' van de Zijderoute de Chinese provincie Gansu over een verbazingwekkend cultureel en historisch erfgoed beschikt.

Wist je dit? Het aantal culturele sites en historische monumenten van Gansu is ontelbaar: Mogao Grotten, Jiayuguan Pass, Leitai Han Tombes, Dafo Tempel, Wuwei Confucianistische Tempel, Wei-Jin Art Gallery, ... Stuk voor stuk zijn het erg waardevolle bronnen voor de studie van een van 's werelds oudste beschavingen: de Chinese!

Op 15 km ten noordoosten van de Jiayuguan Pass ligt de indrukwekkende Wei-Jin Art Gallery, een groep van 1400 tombes, gebouwd tussen de 3de en de 5de eeuw tijdens Wei en Jin dynastieën. Dankzij haar vele kleurrijke muurschilderingen staat Wei-Jin Art Gallery bekend als de grootste ondergrondse kunstgalerie ter wereld. Je bezoekt één van de tombes die opengesteld is voor het publiek en het bijhorende museum. De muurschilderingen in de tombe weerspiegelen een unieke 1500 jaar oude cultuur.

De provincie Gansu, maar vooral Jiayuguan, is in China bekend om zijn wijnbouw. Je brengt een bezoek aan één van China's grootste wijnkastelen. Uiteraard gevolgd door een degustatie van Chinese wijnen.

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief. Rechtover ons verblijfshotel is er een dagelijkse avondmarkt. Je neemt een kijkje op deze altijd levendige markt en proeft er in een lokaal restaurant van oa. gegrild vlees waar de regio voor gekend is.

Overnachting in ons centraal gelegen hotel in Jiayuguan.