Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Art 88 Resort-Khuvsgul Lake

Home » Meer weten? » Accommodaties in de kijker » Mongolie » Art 88 Resort-Khuvsgul Lake
Mongolië

 

Je doorkruiste Mongolië vanuit Ulaanbaatar helemaal tot in het noordwesten, tot het Khuvsgul-oermeer. Dit is één van slechts 17 oermeren in de wereld en samen met het Vostokmeer het meest ongerepte van Mongolië. Je bereikt een “eindpunt” op je route en hebt de tijd doorgebracht in de ruige maar wonderlijke natuur.

Klaar voor hier echt wel totaal onverwacht comfort? Ying Ying Travel gebruikt hier indien enigszins mogelijk het beste kamp rond het Khuvsgulmeer. Dat is “Art 88”. Dit Tourist GER-camp kijkt uit op het oermeer aan de voorzijde en heeft bergen, “Mongools Zwitserland” aan de achterkant!

Bij de tenten is een hele reeks erg grote Tepee. Dat is dus een kegelvormige tent van canvas op een houten statief. Dit soort tent wordt ook wel Wigwam genoemd. De smaakvolle inrichting met een tafel, stoelen, meestal 3 bedden, voorzien van heerlijk bedlinnen, maakt dit echt tot je thuis in Mongolië. Verder zijn er ook klassieke GER-tenten.

Art 88 heeft een grote houten lodge van 2 verdiepingen als restaurant. Daar vind je zowel een mooie selectie aan lokale gerechten als klassieke wereldkeuken. Je bent in een bijzonder geïsoleerd gebied van de wereld. Dus is er vers gebakken brood! De natuurlijke yoghurt  en verse melk worden geleverd door de nomaden uit de onmiddellijke omgeving.

Vaak staat hier een tweedaags verblijf geprogrammeerd in de tours van Ying Ying Travel. Vlakbij vertrek je dan, als het meer ijsvrij is, voor een grote rondvaart over het diepblauwe water. Ook komen de nomaden met hun paarden zodat je onder perfecte begeleiding een wandeltocht op de rug van deze voor het land zo broodnodige dieren kunt maken. Een echte smaakmaker voor deze zo Siberisch aandoende streek.

De kans bestaat dat je in dit gebied de rendiervolkeren die in het noorden van Mongolië leven tegen het lijf loopt. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, dan wordt er door onze lokale begeleiding optioneel een boottocht op het Khuvsgul Meer aangeboden. Je vaart langs kleine eilandjes, waar vaak talloze vogels broeden, tot aan de overkant van het oermeer. Aan de andere kant van het meer kan je met wat geluk eveneens de nomaden met hun rendieren ontmoeten.

Dikwijls wordt in de avonduren een kampvuur aangestoken. Een wijntje of biertje in een zo geïsoleerde streek smaakt dan nog dubbel zo lekker.