Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Royal Kawaguchiko hotel-Fuji

Home » Meer weten? » Accommodaties in de kijker » Japan » Royal Kawaguchiko hotel-Fuji
Japan

 

Even buiten Tokio ligt het prachtige natuurgebied van het Fuji-Hakone Nationaal Park. Graag neem je er toch de tijd voor om daar meerdere bezoeken af te leggen en te logeren aan de rand van het prachtige meer. Ying Ying Travel gebruikt daar vaak het Royal Kawaguchiko hotel. Aan de voorkant ligt het meer, aan de achterkant zie je de Fuji boven het stadje uitrijzen.

Dit is een hotel met enigszins een combinatie van westerse en Japanse inrichting maar toch meer het laatste. In elke kamer vind je een tatami-vloer, dus de typische Japanse grote vloertegels gemaakt van geweven iguza. Dat is een grassoort.

Er zijn kamers met westerse bedden maar net zo goed kamers met futonbedden. Dat is een combinatie van een matras, speciaal ontworpen om comfort te bieden als ze op de tatamimat ligt, met een donsdekbed. De kamers hebben een eenvoudige eigen badkamer, ietwat gedateerd maar dat is voor de Japanners geheel onbelangrijk. Ze trekken immers allemaal naar het vulkaanbad, gescheiden voor mannen en vrouwen. Daar is de uitrusting prima. Er is een ruim binnenbad en drie ruime buitenbaden. In het laatste bad zit je heerlijk onder een bladerdek van esdoorns. Het water is zijdezacht. Mooi gaan dobberen bij aankomst en nog niet genoeg?  Dan ga je gewoon terug na het avondeten.

Als je het bad helemaal doorwarmd verlaat, trek je de yukata aan, het Japanse nachtkleed dat je in je kamer vond. Zo ben je helemaal klaar voor het avondeten. Als je wil, kun je na het eten opnieuw naar het bad. Japanners die naar een Onsen gaan, brengen er vaak gewoon de hele avond door.

Vroeger was het leven rond de Fujiberg hard en dat weerspiegelde zich ook in wat beschikbaar was als voeding. Niets mocht verloren gaan. Niets kon aangevoerd worden. Een stoofpot met wat op dat moment beschikbaar was en wat lang bewaard kon blijven, was dan ideaal. Vlees was een zowat ongeoorloofde luxe. Vandaag is dat anders maar het stoofpotprincipe is nog steeds erg populair.

Het Royal Kawaguchiko Hotel is bekend omwille van zijn heerlijke en overvloedige gastronomische stoofpot: Shabu Shabu. Per vier gasten is er een stoofpot midden in de tafel gebouwd. Je dipt naar keuze kort het flinterdun gesneden vlees of de groenten in de kokende bouillon. Je voorziet het lekkers van een gepaste dip en daar heb je een heerlijke maaltijd mee. Er zijn ook nog enkele keurige andere kleine gerechten bij.

Het interieur daar is Japans maar je zit op comfortabele banken, en gelukkig voor de meesten onder onze reizigers, niet op je knieën.

Ook het ontbijt eet je in dezelfde ruimte. Dat is een heerlijke plejade van kleine gerechtjes typisch voor de streek. Soyaderivaten zijn dan prominent aanwezig, in allerlei varianten.

Maar waarom maak je vooraf geen wandeling, zoals tot in het midden van de brug dwars over het Kawaguchimeer voor een eerste klasse-uitzicht op de Fujiberg? Of vlakbij de ingang van het hotel kun je naar het strandje met gitzwart vulkaanzand. Je krijgt een frisse neus en een geweldig uitzicht over de omgeving cadeau.