Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Overnachting in een tempelcomplex in Kōyasan waar de tempelvaders je verwennen

Home » Bezienswaardigheden » Japan » Overnachting in een tempelcomplex in Kōyasan waar de tempelvaders je verwennen
Japan

 

Het verblijf en de overnachting in het tempelcomplex van Kōyasan heeft echt iets onwezenlijks, zo tussen de eeuwenoude ceders en cypressen.

Ver in de heuvels ten zuiden van Nara, in Kōyasan, werd in de 9e eeuw een kloostergemeenschap opgericht. Dat gebeurde door de beroemde monnik Kōbō Daishi. Die gemeenschap is er nog steeds! Kōyasan staat werkelijk vol, vol met tempels, de ene naast de andere. Samen vormen ze een zeer idyllisch dorp, maar met een ongezien nationale uitstraling, omwille van een uitgestrekte begraafplaats. 

Je bezoekt alle belangrijke sites van de gemeenschap en verblijft in ‘shukubō’, een accommodatie oorspronkelijk gebouwd voor monniken, niet in de eerste plaats voor hotelgasten. Jouw accommodatie is dus een echte tempel met echte monniken. Meestal is er geen volledig privésanitair in de kamer, soms enkel een toilet en wastafel. Er is wel een badinstelling Japanse stijl (mannen en vrouwen afzonderlijk) waar je je net zo heerlijk kunt wassen bij de zeer ruime voorzieningen. Bovendien krijg je een onvoorstelbare sfeer bovenop. Je kunt er een onvergetelijke avondwandeling maken. De tempelvaders zullen je verwennen met een hoogstaand veganistisch diner en ontbijt.