Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Bezoek met overnachting aan Nikkō en het mausoleumcomplex van de Tokugawas

Home » Bezienswaardigheden » Japan » Bezoek met overnachting aan Nikkō en het mausoleumcomplex van de Tokugawas
Japan

 

Nikko is al sedert eeuwen een pelgrimsoord en heilige plaats voor zowel het Boeddhisme als het Shintoïsme (typisch Japanse levensfilosofie). Daarom koos de derde Shōgun van het Tokugawatijdperk (1603-1868), Shōgun Tokugawa Iemitsu, dit als locatie om voor zijn grootvader, de fel geroemde Shōgun Tokugawa Ieyasu, een reusachtig mausoleumcomplex neer te zetten. Landheren van het hele land moesten "schenkingen" overmaken en de beste houtbewerkers werden naar Nikkō gehaald. Ze moesten o.a. "de mooiste poort ter wereld" bouwen. Het resultaat mag gezien worden. Het is verbluffend qua opbouw, symboliek, kleur en detail.

Verder breng je een uitgebreid bezoek aan het hele complex. Vlakbij bezoek je ook de imposante Rinnoji-tempel en de bijbehorende Zentuin. Ook kun je naar het mausoleum dat Iemitsu voor zichzelf liet bouwen. Ook niet slecht!

Je blijft in dit programma genieten als alle dagjestoeristen weg zijn. Geen avondrit terug naar Tokio dus. Bij het avondmaal in een gezellig klein en zeer lokaal restaurantje biedt Ying Ying een reeks streekgerechten met als thema ‘Yuba’, een soyaderivaat. Uniek voor deze streek.