Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Het natuurreservaat Xiaoqikong met groenblauwe meren en rivieren in Libo

Home » Bezienswaardigheden » China » Het natuurreservaat Xiaoqikong met groenblauwe meren en rivieren in Libo
China

Het natuurreservaat van Libo of ook wel de Xiaoqikong Scenic Zone prijkt sinds 2007 op de prestigieuze lijst van Unesco Werelderfgoed. Xiaoqikong wordt in China geëerd als een groen juweel aan de gordel van de aarde. Het indrukwekkende record van de grootste bosdichtheid ter wereld en dit op dezelfde breedtegraad staat op naam van dit gebied. Het landschap is schilderachtig en de regio kent het hele jaar door een comfortabel klimaat.

Klik hier en geniet alvast van enkele mooie sfeerbeelden van Libo.

De Seven Small Arches Bridge, die deel uitmaakt van de Xiaoqikong Scenic Area, is een gegeerde plek voor fotografen. De rivier is van nature groen en blauw. De helderheid van het water en de kleurveranderingen op elk deel van de rivier zijn ongelooflijk. Hier tref je één van de allermooiste plekjes van China.

Met een bootje drijf je over het Penghu Meer en de kristalheldere rivier. Dit is het leukste en meest ontspannende deel van je bezoek, ver weg van het drukke stadsleven. Het natuurdomein heeft een ongelooflijk mooi karstlandschap dat bestaat uit een breed scala aan watervallen, beekjes, meren, bossen en fascinerende grotten.