Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

De “Dragon's Backbone” rijstterrassen van Longsheng met verblijf in het kleine bergdorpje Ping'an

Home » Bezienswaardigheden » China » De “Dragon's Backbone” rijstterrassen van Longsheng met verblijf in het kleine bergdorpje Ping'an
China

 

Prachtige excursie naar de "Dragon's Backbone" rijstterrassen van Longsheng. Het eerste deel van de beklimming doe je met een lokale autocar. Je passeert langs enkele Zhuang en Yao dorpjes om daarna de eigenlijke beklimming over kronkelwegen naar boven aan te vatten. Het laatste gedeelte doe je te voet. Je geniet de hele tijd van schitterende vergezichten over de rijstvelden. De Zhuang en Yao minderheden die er leven maken de wandeling des te boeiender. Getooid in hun kleurrijke klederdracht proberen ze een handgemaakt souvenir te verkopen, leggen ze grote stukken bamboe gevuld met rijst op een vuur of zijn ze gewoon druk met elkaar in gesprek.

Je verblijft op de top van de berg in een gezellig hotelletje in het kleine dorpje Ping'an. Nergens zijn de Chinese gerechtjes zo lekker als hier. Er zijn diverse wandelroutes met verschillende prachtige viewpoints. Tijdens je wandeling loop je hoogstwaarschijnlijk een Yao dame tegen het lijf en zij hebben het langste haar ter wereld. Vraag een keer of je hun haar los mag zien!