Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

De Nullarborwoestijn en verloren dromen van pioniers

Home » Bezienswaardigheden » Australie Nieuw Zeeland » De Nullarborwoestijn en verloren dromen van pioniers
Australië - Nieuw-Zeeland

 

Nullarbor komt van het Latijnse Nullus Arbor, of ‘geen bomen’. In de Nullarbor-woestijn, jawel, helemaal langs de zeekust,  moet je dit op sommige plaatsen echt letterlijk nemen. Dan is er geen boom te bespeuren. De volgende 1200 km langs de Great Australian Bight, zijn absoluut niet vruchtbaar. Het panorama is ….uitgestrekt! Dit is een ervaring op zich. 

Langs de weg zijn er allerlei dingen te beleven en zaken te zien die je inzicht geven over hoe men overleeft in een zo verlaten gebied. Humor is nooit ver weg en dat is af en toe best handig! Ook de dieren vinden het blijkbaar een prima plek. Dit is het land van de kangoeroes, de emus, de roofvogels en zoveel meer.

Maar de weinige mensen die hier een leven opbouwen, bv. in dienst van het toerisme of de mijnbouw, moeten er wel veilig zijn. Zo zie je dan dat de Royal Flying Doctor Service (R.F.D.S.) de weg waarop je rijdt, ook gebruikt als landingsbaan! Het zal je maar overkomen!

Afstanden zijn hier fenomenaal maar er is steeds weer wat nieuws, zoals het langste stuk weg dat rechtdoor loopt, van het land! 98 kilometer van indrukwekkende dimensies!

Omdat de Nullarborroute de levenslijn is die Oost- en West-Australië met elkaar verbindt, is hij, misschien verrassend genoeg, van uitstekende kwaliteit en volledig geasfalteert, ondanks de enorme hitte in de zomer. Gelukkig ben je hier nu in de lente en dan is het lekker weer! Af en toe verlaat je de hoofdweg voor bv. een fenomenaal uitzicht of een andere bezienswaardigheid.