Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

De belangrijkste steden in één reis: Perth, Adelaide, Melbourne, Canberra en Sydney

Home » Bezienswaardigheden » Australie Nieuw Zeeland » De belangrijkste steden in één reis: Perth, Adelaide, Melbourne, Canberra en Sydney
Australië - Nieuw-Zeeland

 

De snel groeiende maar heel groene metropool Perth is een dynamische stad in volle opbouw. Je vindt er een heerlijke mengeling van koloniale stijl en hypermodern glas en beton in een luchtig groen kader langs de prachtige Swan River. Er zijn ook zeer aantrekkelijke musea die makkelijk in ons programma passen. 

Adelaide voelt nooit druk aan en het centrum is, zoals dat van elke Australische stad, erg gepland en compact. De ligging bij de Torrens Rivier, de omgeving van glooiende heuvels van de Mount Lofty Ranges en de heerlijke parken worden aangevuld door een mooi aantal bezienswaardigheden.

In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen! Behalve het ‘eetmecca’ vind je er ook een flinke portie cultuur en anticultuur. Melbourne ligt zoals bijna alle andere grote steden in dit land in de nabijheid van de zee, op een beschutte plek. Dat is bij de monding van de Yarra-rivier. De stad heeft dan ook een prachtige rivierpromenade. Ook de Central Business Disctrict mag er zijn. Of wou je naar Chinatown en eindigen in één van de vele kosmopolitische restaurantkwartieren? Liever gaan shoppen? Echt gezellig is het in de Queen Victoria Market en een picknick neem je bv. naar de Flagstaff Gardens in de buurt.

De nieuwe ontmoetingsplaats of ‘Canberra’ in de plaatselijke Aboriginaltaal, is gebouwd met een grondplan van concentrische cirkels. Dat is het symbool van de vereniging van de verschillende staten en volkeren. Het ontwerp komt van een landschapsarchitect en dat is er aan te merken. Canberra is niet het soort stad dat je te voet kunt ontdekken. Er is niet echt een centrum naar onze begrippen en de afstanden tussen de verschillende gebouwen zijn meestal vrij enorm. Onze Ying Ying Travel-bus zorgt dus dat je overal makkelijk komt.

Sydney is een kleurrijke wereldstad met een weelde aan bezienswaardigheden. Je proeft van de ontspannen ‘Aussie’ manier van leven.