Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Verblijf in Harganat River Lodge, gelegen op een zandbank met panoramisch uitzicht over de Delger Murun rivier vallei

Home » Bezienswaardigheden » Mongolie » Verblijf in Harganat River Lodge, gelegen op een zandbank met panoramisch uitzicht over de Delger Murun rivier vallei
Mongolië

 

Harganat River Lodge ligt op een zandbank met panoramisch zicht over de Delger Murun rivier vallei. Bekend als één van de mooiste rivieren van Noord-Mongolië, meandert deze zich door een groen tapijt van vele wildbloemen zoals edelweiss. Harganat is dé ideale plek voor het beoefenen van vliegvissen op b.v. taimen, de grootste zalmsoort ter wereld, waarbij de vis na vangst in het water wordt teruggezet en zo de vispopulatie beschermd wordt. Aan de noordzijde van de lodge ligt een granieten bergmassief, bekend als de Holy Mountains, met rondom vele graven uit de bronstijd en op een tiental kilometer de bekende Uushigiin Uver deerstones site. In de bergen kan met onder de zwevende vleugels van de adelaars trektochten maken naar de hoogste piek en prachtige alpiene vegetatie en wildleven aanschouwen.

Harganat River Lodge heeft een gezellig restaurant met wijds uitzicht en een Europees-Mongools geïnspireerde keuken waarbij eigen groenten worden gekweekt in de serres en vlees afkomstig is van dieren die buiten op de steppe leven. In de wellnes dome bevinden zich de douches en met rivierstenen gedecoreerde toiletten, alsook een in warm hout afgewerkte sauna met buitenzwembad. Je verblijft in een Mongoolse yurt met modern design, om in alle rust te genieten van het ongerepte landschap rondom.