Vragen over een reis?  +32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Hoogtepunten en herfst in centraal Japan

Home » Reizen » Reis Naar Japan » Begeleide Groepsreis » Hoogtepunten en herfst in centraal Japan
Ideale kennismaking met Japan in een schitterend herfstkleurtje

Enkele hoogtepunten uit deze reis

 • Uitstap met de eigen Ying Ying Travel-bus tot in Fujikawaguchiko aan de voet van de Fujiberg
 • Overnachting in een tempelcomplex in Kōyasan waar de tempelvaders je verwennen
 • Geisha-avond in Kanazawa, zusterstad van het Belgische Gent
 • Het mystieke eiland Miyajima met het beroemde Itsukushimaschrijn
 • Hiroshima met getuigenis van man die als driejarig kind de atoombom overleefde (bij leven en welzijn van de getuige)
 • Tokio: een paradijs voor moderne architectuur maar ook sfeervolle achterstraatjes

Deze Japanreis biedt een prima en veelzijdige kennismaking met de herfst op het centrale eiland Honshū. De temperatuur is nog heerlijk lekker. Deze reis is de kortste die Ying Ying Travel je op dit moment voor Japan aanbiedt.

In Tokio vind je een bijzonder eclectische verzameling van moderne architectuur, beroemde overheidsgebouwen, gezellige wijken, de bekende Sky Tree, ... maar ook rustige charmante hoekjes. Twee dagen plus je aankomstdag ben je ondergedompeld in één van de meest geweldige steden ter wereld.

Na een daguitstap naar  Nikkō met het beroemde mausoleum van Shōgun Tokugawa Ieyasu, reis je naar het symbolische pronkstuk van Japan: de Fujiberg en het bijbehorende nationaal park van Fuji-Hakone. Je verkent de omgeving van deze unieke berg die zo inspirerend werkt op het Japan uit verleden en heden. Je verblijft aan de boorden van het Kawaguchimeer.

Het kasteel van de provinciestad Matsumoto in de centrale Japanse Alpen, is één van de weinige die nog zowat volledig authentiek zijn, Het  is ook gezellig kuieren in de oude wijk. Sakebrouwerijen, artisanale winkeltjes met spulletjes van eigen maak, oude opslagplaatsen en koopmanshuisjes maken dit prachtige decor.

Langs de Hida Alpen kom je in Kanazawa. Deze zusterstad van het Belgische Gent heeft nog oude geishawijken. Er is een privé-ontvangst voor onze groep bij een geisha! Uniek !!!

Het schitterend witte kasteel van Himeji ken je vast van kalenders, postzegels en andere afbeeldingen. Nu staat het, als fiere getuigenis van een rijk verleden statig voor je, samen met de heraangelegde samoeraituinen. Natuurlijk wil je even verder ook de beroemde landschapstuin van Okayama zien.

Dan reis je naar Hiroshima. Het oorlogsverleden doet je nadenken over de wereld. Op een heel andere manier doe je dat op het eiland Miyajima. Ook een plaatje van de kalenders en postzegels: de beroemde grote poort die op het water lijkt te drijven bij hoogtij.

Tijd nu voor  Kyōto waar 20% van de al zo rijke voorraad kunstschatten van het land zitten. De herfstkleuren ontroeren behoorlijk! Een echte theeceremonie mag niet ontbreken! Het is niet zomaar eentje voor de toeristen!

Nara, de eerste hoofdstad van Japan heeft de oudste tempels en de prachtigste beeldhouwwerken in een heerlijk groen kader.

Na dit alles is het Shingon-tempelcomplex in de bergen van Koyasan nog weer iets onwezenlijks! Mystiek en esthetiek in één fascinerend geheel.

Dan kom je in de culinaire hoofdstad van het land: Ōsaka. Dat wil in Japan ook wel wat zeggen. Dit is meteen ook het einde van deze hoogtepuntenreis!

Dagprogramma

Download hier het volledige programma.

Dag 1
Vlucht Brussel (of Amsterdam)...
Maaltijd aan boord
  Internationale vlucht(en) tot Tokio. Aankomst op dag 2 in Tokio.  T...
Dag 2
Aankomst Tokio
Maaltijd aan boord
  Eerste kennismaking met Tokio. Afhankelijk van het aankomstuur van je vlucht,...
Dag 3
Tokio
Ontbijt
  Hoe is een kleine vissershaven in amper 400 jaar kunnen uitgroeien tot de groots...
Dag 4
Tokio
Ontbijt
  Iedereen kent Ginza, het district in de Japanse hoofdstad Tokio dat be...
Dag 5
Nikkō - Mausoleumcomplex van...
Ontbijt
  De kustvlakten van Japan zijn een door industrie en bewoning ingenomen gebied. M...
Dag 6
Nationaal Park van Fuji-Hakon...
Ontbijt & Diner
  De bergen van Nikko begrenzen de miljoenenstad Tokio aan de noordzijde. Aan de z...
Dag 7
Matsumoto kasteel en oude wij...
Ontbijt & Diner
  Je reist verder met onze eigen bus en de trein naar Matsumoto, een kleine s...
Dag 8
Kanazawa met geishavoorstelli...
Ontbijt
  Een expresstrein voert je door de prachtige centrale Japanse Alpen. Het pallet v...
Dag 9
Het kasteelstadje Himeji
Ontbijt
  Je maakt een mooie treinrit langs het beroemde Biwameer, afgebeeld op vele “Ukyo...
Dag 10
De beroemde tuin van Okayama...
Ontbijt
  De supersnelle Shinkansentrein brengt je in geen tijd verder naar de grotere pro...
Dag 11
Het eiland Miyajima - Kyōto
Ontbijt
  Miyajima is altijd een mystieke plek geweest en er kwamen dus over de eeuwen hee...
Dag 12
Kyōto: de hoofdstad van cultu...
Ontbijt
  De stad was met een korte onderbreking meer dan 1000 jaar de keizerlijke hoofdst...
Dag 13
Kyōto: de hoofdstad van cultu...
Ontbijt & Diner
  Tempelmoe? Je gids zorgt er door afwisseling en een uitstekende selectie wel voo...
Dag 14
Nara: de eerste hoofdstad
Ontbijt
  Er zijn zo van die plekken waar je het gevoel hebt totaal op adem te kunnen kome...
Dag 15
Tempeldorp Kōyasan
Ontbijt & Diner
  Ver in de heuvels ten zuiden van Nara, in Kōyasan, werd in de 9e eeuw...
Dag 16
Ōsaka
Ontbijt & Diner
  Onze eigen Ying Ying Travel-bus brengt je door de sensationele bergen van het Ki...
Dag 17
Vlucht(en) vanuit Ōsaka tot B...
Ontbijt & Maaltijd aan boord
  Met een bagage vol verrijkende herinneringen reis je terug naar Europa. De tr...
 • Internationale vluchten
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen van de internationale vluchten
 • Alle openbaar vervoer incl. luchthavenvervoer in Japan tijdens het volledige programma en eigen bus waar in het programma voorzien
 • Nederlandstalige reisleiding/gids (die ook Japans spreekt) gedurende volledige reis
 • Alle toegangsgelden voor bezoeken en activiteiten zoals voorzien in het programma
 • Alle overnachtingen tijdens de reis in comfortabele toeristenaccommodaties, zowel westerse als Japanse stijl en een tempel
 • Maaltijden zoals aangegeven in het programma
 • Alle servicetaksen aan onze Japanse dienstverleners

 • Niet inbegrepen maaltijden
 • Andere persoonlijke uitgaven
 • Transfer naar de luchthaven (of het treinstation) van vertrek en terugkomst (vrijblijvend voorstel via Ying Ying Travel)
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering

Voor Japan volstaat een internationaal reispaspoort dat geldig is tot 3 volle maanden na retour. Deelnemers met de Belgische of Nederlandse nationaliteit krijgen onder de huidige regelgeving bij het binnenkomen van Japan een gratis visumstempel in het paspoort. Eventuele kosten die voort zouden vloeien uit een wijziging van deze regelgeving zijn ten laste van de deelnemer.

Internationale vluchten

Alle vluchten in economy class zijn bij deze rondreis inbegrepen. Heb je interesse in een upgrade (bijv. premium of business) dan moet je dit voorafgaand aan de boeking vermelden. Ying Ying Travel neemt dan ten gepaste tijde contact met je op. Belangrijk is dat dit zeker aangegeven wordt bij boeking, niet later.

Indien je airmiles spaart bij de voorgestelde maatschappij of groep waartoe ze behoort, laat je deze bij incheck op de luchthaven toevoegen op je kaart. 

Enkel voor de bestemmingen Japan en Australië: Het vliegen met een ander schema/maatschappij kan door Ying Ying Travel niet toegestaan worden. Dit heeft te maken met bv. de nodige reserveringen die meteen bij aankomst op de luchthaven gemaakt moeten worden en de transfer naar het eerste hotel.

Begeleiding

Je gids op de hele rondreis door Japan is Marieke, onze eigen ervaren Ying Ying-gids, die het land al sedert haar jeugdjaren kent. Het gidsen gebeurt volledig en enkel in het Nederlands maar je gids kent wel Japans. Dat is een groot voordeel. Er wordt niet vertaald van plaatselijke gidsen. Erg aangenaam !

Inentingen

Geen enkele inenting is verplicht. Tetanus wordt aanbevolen.

Vervoer

Net zoals de Japanners zelf, maken we tijdens deze reis veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer. Dat is wereldwijd bekend en geroemd als het best mogelijke. Waar het makkelijk is, hebben we een eigen Ying Ying Travel-bus. Er wordt wel behoorlijk wat rondgelopen, de ideale manier om echt tussen de mensen te zijn. Uiteraard is dat zonder bagage. Die moet enkel over korte afstanden vervoerd worden in de stations of in de onmiddellijke omgeving van je accommodatie. Kruiers zijn niet beschikbaar.

Klimaat

Japan is een lang land en de afstand in vogelvlucht van het meest noordelijke tot het meest zuidelijke punt in de reis is bijna 1000 km. Vaak zit je op zeeniveau. Meestal is de temperatuur in het seizoen van deze reis erg aangenaam, ergens tussen 10 en 20 graden. Nochtans zijn er van het ene jaar naar het andere toch nog wel verschillen.

Kledij in laagjes kan nuttig zijn. Voor de meeste dagen volstaat een trui en windbreakerjasje. Af en toe moet warmere kledij voorzien worden.

Deelnemers

Er wordt bijna elke dag behoorlijk te voet gestapt. Anders is het afwerken van een mooi programma onmogelijk en dat zou de hele groep benadelen. Het is dus belangrijk dat je goed meekunt met wat van een gemiddeld deelnemer mag verwacht worden. Je legt al snel omstreeks 15000 stappen af op een dag.

Deze reis is niet geadviseerd indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts.

Vertrekvergadering

Enkele weken voor afreis organiseert Ying Ying Travel een vrijblijvende vertrekvergadering. Deze bijeenkomst geeft je de kans om de andere deelnemers al een keer voor afreis te ontmoeten en je kan met al je vragen bij je gids/reisleider Marieke Van Beylen terecht.