Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt

 

De kustvlakten van Japan zijn een door industrie en bewoning ingenomen gebied. Meer in het binnenland is nog zeer aanlokkelijke natuur te vinden, in Nikkō bijvoorbeeld.

Nikkō is sedert eeuwen een pelgrimsoord en heilige plaats voor zowel het Boeddhisme als het Shintoïsme (typisch Japanse levensfilosofie). Daarom koos de derde Shōgun van het Tokugawatijdperk (1603-1868), Shōgun Tokugawa Iemitsu, dit als locatie om voor zijn grootvader, de fel geroemde Shōgun Tokugawa Ieyasu, een reusachtig mausoleumcomplex neer te zetten. Landheren van het hele land moesten "schenkingen" overmaken en de beste houtbewerkers werden naar Nikkō gehaald. Ze moesten o.a. "de mooiste poort ter wereld" bouwen. Het resultaat mag gezien worden. Het is verbluffend qua opbouw, symboliek, kleur en detail.

Je brengt een uitgebreid bezoek aan het hele complex. Vlakbij bezoek je de imposante Rinnōji-tempel en de bijbehorende Zentuin. Nog wat tijd? Dan ga je naar het mausoleum dat Iemitsu voor zichzelf liet bouwen. Ook niet slecht!

Overnachting zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.