Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Ontbijt in het Tourist GER Camp. Vervolg van de route naar de Khongoryn Els of de “zingende zandduinen” van Khongor.

De grootste zandduinen van Mongolië maken tijdens winderige dagen een geluid dat je kan vergelijken met dit van de motor van een vliegtuig. De wind doet het zand letterlijk “zingen”. Het is een plezier om door de zandduinen te lopen en de top van een zandduin te halen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht. Je gaat zover en zo hoog je zelf wil en fysiek kan. Zoek ergens een mooi plekje op, zet je neer en geniet van de vergezichten. De kleuren veranderen voortdurend. Vooral in de vroege ochtend en 's avonds vallen de lichtschakeringen het meest op. Aan de noordkant van de zandduinen bij de Khongor rivier ligt er een verborgen oase wat het totaalplaatje nog mooier maakt.

Je bezoekt een nomadenfamilie met kamelen en ervaart hun dagelijkse levensstijl. Een tochtje op de rug van één van hun kamelen mag bij de zandduinen van Khonghor zeker niet ontbreken.

Vandaag staat een traditionele Mongoolse barbeque gepland en je logeert voor één nacht bij een nomadenfamilie. Vrije avond en overnachting.

Afstand: 220 km verharde en onverharde weg