Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Het onderzoekscentrum van de reuzenpanda in Chengdu

Home » Bezienswaardigheden » China » Het onderzoekscentrum van de reuzenpanda in Chengdu
China

In Chengdu staat werkelijk alles in het teken van de panda. In elke shop, bar, restaurant en overal in het straatbeeld zie je de lieflijke pandabeertjes in alle formaten opduiken.

In het immens groot park van Chengdu's Panda Onderzoekscentrum zie je reuzenpanda's in een omgeving die bijna hetzelfde is als hun natuurlijke habitat. Men tracht de natuurlijke leefomgeving van de panda's zo goed mogelijk na te bootsen zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen voortplanten. 

De panda's zijn erg leuk om te zien en besteden het grootste gedeelte van de dag aan spelen en het eten van hun lievelingskost bamboe. Populair zijn uiteraard de kleintjes. Passeer ook een keer langs de kleine, rode panda of katbeer. De rode panda is eveneens een bedreigde diersoort in Azië.

Het park is vrij groot. Je wandelt samen met je lokale gids en reisleider naar de verschillende plekken waar je panda's kan spotten. Tijdens een korte film kom je meer te weten over dé trots van China. Na een onvergetelijke dag keer je voldaan terug naar het stadscentrum van Chengdu.